25 jaar

ORANJE-DIJK

SCHOOL

25 jaar oranje dijkschool.jpg

In 2017 bestond de Oranje-Dijkschool 25 jaar!

Klik hier om de video op YouTube te bekijken

NOB

INTERVIEW

Fam_Castro.jpg

Voor de viering van het 40-jarige  bestaan van het NOB, is de familie  Castro Thijssen geïnterviewd over hun ervaringen op de Oranje-Dijkschool

Klik hier om hun verhaal te lezen

ACTIVITEITEN

 

Ieder jaar organiseert de Oranje-Dijkschool diverse activiteiten en projecten die het gebruik van de Nederlandse taal op een speelse manier stimuleren.

SAMEN BETER 

LEZEN

Elk jaar staat het project Samen Beter Lezen op de kalender. Om goed en vlot te leren lezen is het belangrijk dat kinderen vanaf groep 3 snel woorden gaan herkennen.In de groepen 4 tot en met 8 gaat het leestempo steeds een beetje meer omhoog en is het de bedoeling dat het lezen steeds vloeiender gaat (automatiseren). Aan alle leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 die wel een extra zetje kunnen gebruiken of ‘leeskilometers' moeten maken wordt aangeraden om aan dit project mee te doen. 

 

Het project Samen Beter Lezen houdt in dat er gedurende één maand minimaal 4 keer per week 15 minuten samen met een ouder hardop gelezen wordt.

 

De afgelopen jaren is gebleken dat de leerlingen die meededenaan het Samen Beter Lezen project minimaal één en soms wel twee AVI-niveaus groeiden. Ook de woordenschat kan door deelname aan de it project een flinke groei doormaken.

Bovendien vergroot lezen en voorlezen het plezier in het gebruik van de Nederlandse taal.

Boekenkast.jpg

THEATERFLIX

logo-theaterflix.png

Theaterflix is een online platform voor (jeugd)theater boordevol cultuurvitamines. Samen kijken, luisteren en praten over theater.

Wat vind ik leuk? En jij? En waarom? Wat gebeurde er? Wat zou er ook kunnen gebeuren? Hoe zou dat er uitzien? Kun jij dat voordoen?

 

De mogelijkheden om in het onderwijs te leren van en met theater zijn eindeloos. Wij dompelen ons onder in de fantastische wereld van het online theater! 

KLEURRIJK

STELLEN

In het schooljaar 2020-2021 werkt de Oranje-Dijkschool met Kleurrijk Stellen, een methodiek voor een planmatige aanpak bij het schrijven van verhalen en teksten.

 

Met de kennis van vijf kleuren leren de leerlingen van groep 4 tot en met het VO, fictie en non-fictie verhalen schrijven in een relatief korte tijd. Dit is bijvoorbeeld een verhaal of een recept, een instructie, (auto) biografie, krantenartikel, historisch verslag, excursie, een tekst van uitleg, brief, mening of gedicht. De leerling leert om doelgericht te schrijven ten aanzien van inhoud, publiek en tekst(soort).

 

Daarnaast is er ook aandacht voor het individuele leerdoel van de leerling. Op deze manier kan hij of zij van een beginnende schrijver uitgroeien tot een gevorderde schrijver. De leerling leert in korte tijd gegevens te ordenen en te verwerken tot een adequaat eindproduct.

Het produceren verandert in presteren op eigen niveau. 

DE

SCHOOL

SCHRIJVER

Schoolscrijver_EnneKoens.jpg
logo_schoolschrijver.png

Om het schrijfplezier te vergroten namen in het schooljaar 2018 en 2019 de groepen 5, 6, 7, 8 en VO deel aan De Schoolschrijver maand. 

 

In vier interactieve lessen deelden verschillende Schoolschrijvers hun schrijfgeheimen en boekentips met de kinderen. Drie lessen werden met behulp van een videoverbinding en het digibord gegeven en in de vierde les kwam Enne Koens (één van de Schoolschrijvers) naar Barcelona om een les te geven in de klas!

 

De kinderen kregen gedurende de Schoolschrijver maand elke week schrijfopdrachten in de les én een extra schrijfopdracht mee naar huis.

TAAL

THEATER

In het schooljaar 2018 - 2019 hebben de leerlingen deelgenomen aan een theaterworkshop waarin ze op een speelse en theatrale manier met de Nederlandse taal aan de slag zijn gegaan.

CULTURELE

EVENEMENTEN

Ieder jaar organiseert de school in samenwerking met de oudercommissies een aantal culturele activiteiten evenementen zoals Sinterklaas- en Paasfeest en Koningsdag.

Pakjes.jpg
Sint.jpg
Sint.jpeg