top of page

INSTAGRAM

Instagram_logo_2016.jpg

Volg ons nu ook via Instagram!

Klik hier om naar Instagram te gaan

25 jaar
ORANJE-DIJK
SCHOOL

25 jaar oranje dijkschool.jpg

In 2017 bestond de Oranje-Dijkschool 25 jaar!

Klik hier om de video op YouTube te bekijken

NOB
INTERVIEW

Fam_Castro.jpg

Voor de viering van het 40-jarige  bestaan van het NOB, is de familie  Castro Thijssen geïnterviewd over hun ervaringen op de Oranje-Dijkschool

Klik hier om hun verhaal te lezen

ACTIVITEITEN

NEDERLANDS
ZOMERKAMP
2024

De inschrijvingen voor de Vakantieweken lopen lekker binnen. Het is mooi om te zien dat er weer veel animo en vraag is naar deze intensieve Nederlandstalige start van de zomer! Het is open voor iedereen.

Dit keer is sportclub Sport La Pava in Gavà het thuishonk voor diverse sportieve activiteiten en excursies in de buurt. Uiteraard wordt er gedurende de dag Nederlands gesproken en is er ook tijd en aandacht voor het spelenderwijs uitbreiden van de woordenschat. Voor alle kinderen van 4-12 jaar (ook als ze niet op de Oranje Dijkschool zitten).

Meer info /aanmelden: rafael@oranjedijkschool.com

zomerkamp2024.jpg
Activiteiten

DE
POPPENDOKTER

Dokter Femke en dokter Line houden elk jaar poppenspreekuur in de groepen 1,2 en 3. Alle poppen, beren een knuffels mogen tijdens de les een bezoekje komen brengen. De kinderen mogen om de beurt plaats nemen met hun (zieke) hartendief. Samen met de dokter gaan ze naar het hartje luisteren en doen ze een grondige check van de vitale functies. De kinderen krijgen een advies mee om hun pop of knuffel weer gezond te maken. Zo leren de kinderen spelenderwijs, in het Nederlands, dat naar de dokter gaan helemaal niet eng hoeft te zijn! Lees meer over dokter Femke en dokter Line  op: www.internationalfamilydoctor.com en barcelonafamilydoctor.com

IMG_5496.jpeg
IMG_5591.jpeg
IMG_5457.jpeg

Ieder jaar organiseert de Oranje-Dijkschool diverse activiteiten en projecten die het gebruik van de Nederlandse taal op een speelse manier stimuleren.

SAMEN BETER 
LEZEN

Elk jaar staat het project Samen Beter Lezen op de kalender. Om goed en vlot te leren lezen is het belangrijk dat kinderen vanaf groep 3 snel woorden gaan herkennen.In de groepen 4 tot en met 8 gaat het leestempo steeds een beetje meer omhoog en is het de bedoeling dat het lezen steeds vloeiender gaat (automatiseren). Aan alle leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 die wel een extra zetje kunnen gebruiken of ‘leeskilometers' moeten maken wordt aangeraden om aan dit project mee te doen. 

 

Het project Samen Beter Lezen houdt in dat er gedurende één maand minimaal 4 keer per week 15 minuten samen met een ouder hardop gelezen wordt.

 

De afgelopen jaren is gebleken dat de leerlingen die meededenaan het Samen Beter Lezen project minimaal één en soms wel twee AVI-niveaus groeiden. Ook de woordenschat kan door deelname aan de it project een flinke groei doormaken.

Bovendien vergroot lezen en voorlezen het plezier in het gebruik van de Nederlandse taal.

Boekenkast.jpg

KLEURRIJK

STELLEN

In het schooljaar 2020-2021 werkt de Oranje-Dijkschool met Kleurrijk Stellen, een methodiek voor een planmatige aanpak bij het schrijven van verhalen en teksten.

 

Met de kennis van vijf kleuren leren de leerlingen van groep 4 tot en met het VO, fictie en non-fictie verhalen schrijven in een relatief korte tijd. Dit is bijvoorbeeld een verhaal of een recept, een instructie, (auto) biografie, krantenartikel, historisch verslag, excursie, een tekst van uitleg, brief, mening of gedicht. De leerling leert om doelgericht te schrijven ten aanzien van inhoud, publiek en tekst(soort).

 

Daarnaast is er ook aandacht voor het individuele leerdoel van de leerling. Op deze manier kan hij of zij van een beginnende schrijver uitgroeien tot een gevorderde schrijver. De leerling leert in korte tijd gegevens te ordenen en te verwerken tot een adequaat eindproduct.

Het produceren verandert in presteren op eigen niveau. 

DE

SCHOOL

SCHRIJVER

Schoolscrijver_EnneKoens.jpg
logo_schoolschrijver.png

Om het schrijfplezier te vergroten namen in het schooljaar 2018 en 2019 de groepen 5, 6, 7, 8 en VO deel aan De Schoolschrijver maand. 

 

In vier interactieve lessen deelden verschillende Schoolschrijvers hun schrijfgeheimen en boekentips met de kinderen. Drie lessen werden met behulp van een videoverbinding en het digibord gegeven en in de vierde les kwam Enne Koens (één van de Schoolschrijvers) naar Barcelona om een les te geven in de klas!

 

De kinderen kregen gedurende de Schoolschrijver maand elke week schrijfopdrachten in de les én een extra schrijfopdracht mee naar huis.

TAAL

THEATER

In het schooljaar 2018 - 2019 hebben de leerlingen deelgenomen aan een theaterworkshop waarin ze op een speelse en theatrale manier met de Nederlandse taal aan de slag zijn gegaan.

CULTURELE

EVENEMENTEN

Ieder jaar organiseert de school in samenwerking met de oudercommissies een aantal culturele activiteiten evenementen zoals Sinterklaas- en Paasfeest en Koningsdag.

Pakjes.jpg
Sint.jpg
Sint.jpeg
bottom of page